Teraz bardziej niż kiedykolwiek potrzebujemy Twojej pomocy, aby wspierać ludzi u kresu życia.

Każdy z nas ma jakieś przekonania o wolontariacie. Bardzo często wynikają one z doświadczeń, podczas których mieliśmy okazję obserwować działania wolontariatu w swoim najbliższym środowisku. Również przy ogólnopolskich akcjach różnych organizacji mamy okazję usłyszeć o poszukiwaniu wolontariuszy czy podziękowaniach w ich stronę.

Wolontariat w Hospicjum w Wiśniowej to forma dobrowolnej pomocy na rzecz osób ciężko i nieuleczalnie chorych.

• Dołącz do naszego zespołu wolontariuszy -Jest wiele wspaniałych sposobów, w jaki możesz poświęcić swój czas na wsparcie naszego hospicjum. Od zostania towarzyszem osoby zbliżającej się do końca życia, po dołączenie do naszych zespołów zbierających fundusze, organizowanie lub wspieranie wydarzeń, zapewnianie przyjaznej atmosfery w naszym hospicjum, pomoc w prowadzeniu licytacji internetowych lub pracę w jednym z naszych sklepów charytatywnych w Wadowicach. Niektóre zajęcia odbywają się osobiście, ale inne możesz wykonywać z domu, gdziekolwiek jesteś w Polsce. Wspieranie nas sprawi, że poczujesz się spełniony i będziesz mieć  szansę na nawiązanie kontaktu z innymi wolontariuszami i zdobycie nowych, cennych umiejętności. A może w przyszłości zostaniesz z nami na dłużej – już w nowo otwartym Hospicjum Stacjonarnym w Wiśniowej?

Dołącz do entuzjastycznego zespołu wolontariuszy, którzy chcą zmieniać świat na lepsze!

Kogo szukamy?

• Entuzjastę,
  • Pasjonatę wspierania osób u schyłku życia,
  • Osoby od 14 roku życia – bez górnego limitu!

Co zyskasz?

• Poczucie sensu, sprawczości dzięki wsparciu wspaniałej sprawy,
  • Nawiązanie kontaktu towarzyskiego z innymi wolontariuszami,
  • Wiedzę i dzielenie się cennymi umiejętnościami.

Skontaktuj się z nami – czekamy  na Ciebie

E-mail: biuro@fundacjabfh.pl